середу, 25 травня 2011 р.

Працювати задля кращої долі України!!!

 Будучи студентами Рівненського інституту слов’янознавства Київського славістичного університету і вже майже ставши на фінішну пряму, все більше питань та переживань про наше подальше майбутнє крутиться в голові. Адже важко уявити, що нас чекає після здачі останнього екзамену, після отримання довгоочікуваного диплому. Тому ми вирішили звернутися до випускниці нашого інституту факультету міжнародних відносин і поцікавитися, як склалось життя після закінчення ВУЗУ, чи диплом аналітика став у пригоді і взагалі отримати корисні поради від дорослої та освіченої людини.



Отже, випускниця 2000 року Юлія Хажанець дала нам відповіді на деякі запитання:
Цікаво, чим Ви керувались при виборі інституту і чому саме ця спеціальність? 
Ю.Х. - Як я поступила, то інституту було лише рік. Вплинув дзвінок Постоловського Р.М. і його пропозиція щодо вступу. Факультет сама обирала, бо сподобалася назва :))
Що Ви можете сказати про рівень знань, який можна отримати в нашому інституті? Чи достатній він?
Ю.Х. - Щодо знань, то вони залежать виключно від бажання студента. Можливо, знанням не приділялося належної уваги, але той, хто хотів вчитися, той знав, як це зробити…бібліотека інституту налічувала в своїх фондах достатньо літератури.
- Що найбільше запам’яталось зі студентського життя?
Ю.Х.- Практика на 5 курсі в Демократичних ініціативах в м.Київ. Спроба себе в ролі ведучої на телебаченні (було дуже смішно, як ми там перед камерою читали новини, емоції аж переповнювали). Я вчилася заочно, тому вражень напевно не так багато, як у студентів, які вчаться на денній формі.
- Таке болюче питання, як пошук роботи - що саме впливає і чи має значення червоний диплом?
Ю.Х.- Для мене жоден з дипломів( а в мене 2 вищі освіти) не мав значення при пошуку роботи. Головне, щоб була вища освіта, а оцінками ніхто не цікавився. Роботу знайшла виключно через знайомих, тому й не можу Вам сказати, чи інститутський диплом має значення, мабуть, що ні.
- Щоб Ви хотіли побажати (порадити) студентам РІС КСУ?
Ю.Х.- Бажаю, щоб кожен студент ставив перед собою мету і йшов до неї, долаючи всі перешкоди. Щоб все-таки студенти вчилися, а не купували оцінки та курсові, дипломні, бо пошук інформації приносить великий плюс.
Бажаю після закінчення, незважаючи на кризу робочих місць, знайти достойну роботу та працювати задля кращої долі України!!!

                                                                        Яна Постоєва, Олена Маснєва

Немає коментарів:

Дописати коментар