понеділок, 16 травня 2011 р.

Зміни світ навколо не лише для себе, але й для інших людей!



Зураб Кантарія - голова страйкового комітету Рівненського інституту cлов’янознавста Київського славістичного університету під час Помаранчевої революції. З часу заснування “Молодіжного Союзу Наша Україна” був членом Контрольно-ревізійної комісії, а з 29 березня 2007 року очолив Рівненський обласний осередок.
Бути громадським діячем - справа нелегка, але це величезне моральне задоволення, збагачення знаннями та вміннями.



- Студентські роки – найкращі роки. Ви погоджуєтесь з цим твердженням?
- Студентські роки вони дійсно, але вже "дорослі". Це хороший час, як і будь-який інший, і я впевнений, що пенсія в мене буде теж весела і цікава не менше, ніж студентські роки.
- Задоволені своїм вибором ВНЗ?
- Дуже задоволений вибором ВНЗ та спеціальності. В інституті я здобув глибокі знання, сформувався як особистість, вперше став членом громадської організації.
- На даний час Ви очолюєте Рівненський обласний осередок "ФРІ". Чому саме ця громадська організація?
- Це не перша громадська організація, членом якої я став, але точно найближча по духу і найкраща в плані якості членів організації як в Рівному, так і по всій країні.
- В чому цінність громадської діяльності для Вас?
- Це можливість відшукати активну, думаючу молодь, якій не байдуже, в якій країні вони житимуть через 5-10 та 20 років; це можливість самореалізуватися; це можливість подорожувати по всьому світу, робити щось корисне для суспільства.
- Щодо матеріальної вигоди?
- Бувають громадські проекти, в яких через повну зайнятість є певні грошові відшкодування та оплата праці, але це не головне. Стільки ж і набагато більше можна заробити в бізнесі чи працюючи в приватній структурі з меншими витратами часу, зусиль. Але, в основному, громадська діяльність - це волонтерська діяльність, яка приносить лише моральне задоволення.
- Окрім громадської діяльності, Ви займалися й політичною. Чому не продовжили свою кар’єру в політиці?
- Насправді я ніколи не переставав займатись політикою, але і не можу сказати, що будую політичну кар'єру. На даному етапі життя мені це цікаво, а далі буде видно. На останніх місцевих виборах ми з друзями намагались пройти в Рівненську міську раду з абсолютно невідомим брендом "Рідне місто". Нас було 14 чоловік, витратили ми не більше 6000 тисяч гривень на виборчу кампанію і за 3 тижні змогли отримати майже 1% голосів виборців. Вважаю результат був дуже хорошим, це прекрасний досвід, який мені обов’язково знадобиться в майбутньому.
- Ваша робота і творча кар’єра колись ставила свій відбиток на особистому житті?
- Робота дуже часто залишала відбиток на особистому житті. Мене часто немає в місті, особливо на вихідних. Ненормований робочий день часто призводить до того, що ввечері я більше навантажений, ніж вранці, коли всі працюють, тому не завжди є можливість зустрітися з дівчиною чи з друзями.
- На Вашу думку, якими якостями повиненен володіти потенційний громадський діяч?
- Щодо якостей, то тут важко відповісти однозначно. Головне - командна робота, де потрібні люди з різними якостями. Хтось більш комунікабельний, а комусь простіше працювати в інтернеті, хтось є лідером і веде за собою людей, а інший член команди забезпечує організаційно чи інформаційно цей рух. Думаю, просто треба розуміти суть процесів, які відбуваються навколо, бути трішки ідеалістом, думати про майбутнє і вірити в людей.


Садовська Марія

Немає коментарів:

Дописати коментар